Meer dan 200 klachten tegen Zwevegems huwelijksbureau

Redactie KW

Tientallen gedupeerden van het huwelijksbureau Accent Partners uit Zwevegem zijn dinsdag op de correctionele rechtbank van Kortrijk verschenen om zich burgerlijke partij te stellen. Daar stond de 45-jarige zaakvoerder terecht.

Ondertussen blijven de klachten over de handelwijze van het huwelijksbureau bij het parket binnenstromen. Het zijn er nu al meer dan 200.

Advertenties

De werkwijze was steeds dezelfde. Via advertenties kwamen de slachtoffers in contact met het bureau. Dat schotelde hen een ringmap met profielen van knappe mannen of vrouwen voor en liet hen voorschotten van enkele honderden tot duizenden euro’s betalen. Maar het bureau leek het niet zo nauw te nemen met de regels op huwelijksbureaus. Zo kregen de klanten de wettelijke bedenktijd van zeven dagen niet.

Contacten

Van contacten kwam er uiteindelijk niets of weinig in huis. Accent Partners is sinds 1990 actief in Oost- en West-Vlaanderen. Al in de jaren negentig regende het klachten over de handelwijze van het huwelijksbureau. In 2002 veroordeelde de rechtbank in Kortrijk de zaakvoerder voor het oplichten van vrijgezellen.

Op 22 mei komt de verdediging aan het woord.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier