Meer dan 200 jongeren krijgen brevet Redder aan zee

Redactie KW

In het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten in Zedelgem hebben zaterdagochtend 222 strandredders in spe hun brevet van Redder aan zee gekregen.

Een jaar lang volgden de kandidaten theoretische en praktijklessen. De brevetten werden uitgereikt door West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé.

“Jullie zijn het onmiskenbare bewijs dat de jeugd van tegenwoordig zeker nog een besef van verantwoordelijkheidszin heeft en zich ten volle wil inzetten voor de maatschappij”, speechte de gouverneur. Voorts merkte Decaluwé op dat veiligheid aan de kust geen eenvoudige zaak is. De redders moeten instaan voor de veiligheid van toeristen die in de eerste plaats onbezorgd willen zwemmen of pootjebaden.

“De redders aan zee zijn ook de ambassadeurs van onze kust. Zoals ik in mijn openingsrede voor de provincieraad heb gesteld, moeten onze bezoekers zich welgekomen voelen in West-Vlaanderen, en specifiek aan onze kust.” De redders moeten volgens de gouverneur gastvrijheid uitstralen. “Ze zijn bovendien het uithangbord van een veilige, jonge en dynamische Vlaamse Kust.”

De opleidingen tot redder aan zee worden ingericht door de vzw Wobra, het West-Vlaams Opleidingscentrum voor Brandweer-, Reddings- en Ambulancediensten. De praktijklessen vinden plaats in de zwembaden van Brugge, Kortrijk, Koksijde en Oostende. Het brevet Redder aan zee blijft drie jaar geldig. Met het brevet kunnen de jongeren solliciteren bij de verschillende kustgemeenten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier