Meer dan 110 extra plaatsen voor personen met een handicap in West-Vlaanderen

Redactie KW

Het Regionaal Overleg Gehandicaptenzorg West-Vlaanderen (ROG) – een Provinciaal samenwerkingsverband tussen de betrokkenen in de sector ‘personen met een handicap’ – heeft in december 2010 een voorstel ingediend met betrekking tot de verdeling van de middelen voor personen met een handicap voor West-Vlaanderen. Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap keurde eind januari het plan van ROG West-Vlaanderen goed.

Door de goedkeuring van het plan kunnen vanaf 1 maart bijkomende begeleidingen en plaatsen voor meer dan 110 cliënten worden gerealiseerd binnen trajectbegeleiding, thuisbegeleiding, begeleid wonen, pleegzorg, wonen met ondersteuning van een particulier, diensten voor inclusieve ondersteuning en tehuizen voor niet-werkenden. Voor de realisatie van extra begeleidingen en plaatsen in West-Vlaanderen voorziet Vlaanderen in 2011 2,6 miljoen euro.

In West-Vlaanderen zijn er sinds 2002 al voor meer dan 1.460 personen bijkomende plaatsen of begeleidingen gecreëerd via het uitbreidingsbeleid.

De wachtlijsten in de zorg voor personen met een handicap is een probleem dat regelmatig onder de aandacht wordt gebracht. Op 30 juni 2010 waren er in West-Vlaanderen 3.843 personen met een handicap geregistreerd op de Centrale Registratie Zorgvragen (CRZ) met één of meerdere actieve zorgvragen. Bij 2.284 personen betrof het een urgente zorgvraag.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier