Meer dan 1.000 wagens geflitst in één weekend langs wegeniswerken E403

Redactie KW

Meer dan 1.000 chauffeurs zijn afgelopen weekend geflitst ter hoogte van de wegeniswerken langs de E403 en A19. Zij krijgen eerstdaags een proces verbaal in de bus. Tussen Ardooie en Lichtervelde werd zelfs één persoon geflitst die 147 km per uur reed daar waar je maar 70 mag.

Tussen Ardooie en Lichtervelde wordt de middenberm van de E403 momenteel heraangelegd. De A19 krijgt dan weer een aarden middenberm. Op beide plaatsen mag je niet sneller dan 70. Maar daar trekken weinig chauffeurs zich iets van aan, zo blijkt uit het aantal snelheidsovertredingen. Volgens de West-Vlaamse wegpolitie, die de controles uitvoerde, is het een algemene tendens dat een snelheidsbeperking ter hoogte van wegeniswerken niet wordt gerespecteerd.

Inhalen op pechstrook

Uit de controles langs de E 403 blijkt dat 30 % van de chauffeurs zich niks aantrekken van de toegelaten 70 per uur. De voorbije zondag, de dag van de Ronde van Vlaanderen, was zelfs een recorddag. Toen werden er net geen 1000 wagens geflitst. Op de A19 is het dan weer iets beter, maar daar rijden sommige chauffeurs dan weer op de pechstrook om in te halen

Het is oppassen voor chauffeurs die de limiet niet respecteren. Want tijdens de werken langs de E 403 en A 19 blijft de West-Vlaamse wegpolitie daar extra alert. U bent gewaarschuwd.

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier