Meer camera’s en zwarte lijst voor amokmakers voorzien in veiligheidsplan

Redactie KW

De stad Oostende heeft zijn nieuw integraal stedelijk veiligheidsplan voorgesteld. Bedoeling is om de veiligheid te verhogen en de criminaliteit en overlast in te perken. Zo verschijnen er straks nog meer bewakingscamera’s in het straatbeeld. Nu al hangen er 22 op strategische plaatsen in het centrum van de stad.

Eén van de uitdagingen blijft het inperken van de criminaliteit van de overlast in de uitgaansbuurt. Het is voor nachtwinkels nu al verboden om ‘s nachts sterke dranken te verkopen en er gelden strenge geluidsnormen voor horecazaken. Ook de aanwezigheid van extra agenten tijdens weekends en in het hoogseizoen blijft. En amokmakers komen op een zwarte lijst.

Illegalen

En dan zijn er nog de vele transit-illegalen die vanuit Oostende naar Engeland willen. Vorig jaar heeft de politie meer dan 1.600 mensen zonder papieren opgepakt en naar een gesloten asielcentrum gebracht. De stad vraagt een nog kordater uitwijzingsbeleid voor criminelen en asielzoekers.

Ten slotte wil Oostende ook een betere politiezorg op wijkniveau. Het gaat dan ondermeer om meer patrouilles, een beter contact met de wijkagent en geregeld overleg tussen de bewoners, stadsdiensten en politie.

(LD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier