Meer boekingen van vakantiewoningen aan de kust, maar kortere huurperiodes

Redactie KW

In de maand juli zijn aan de kust 13 procent meer boekingen voor vakantiewoningen genoteerd. Dat blijkt uit de cijfers van het CIB die Westtoer vrijdag bekendmaakte. Maar het totale aantal overnachtingen bleef gelijk met juli vorig jaar, omdat de huurperiodes steeds korter worden.

Westtoer ontwikkelde een meetinstrument in samenwerking met de Federatie van Vastgoedmakelaars (CIB) om de bezetting en verhuring van vakantiewoningen aan de kust in beeld te brengen. Het instrument laat ook toe vergelijkingen te maken tussen verschillende maanden. Er nemen 49 vastgoedkantoren aan deel.

Het aantal verhuringen tot zeven nachten lag in juli 2009 een vijfde
hoger dan tijdens dezelfde maand vorig jaar. De verhuring van 8 tot 14 nachten steeg met 24 procent. De langere verhuurperiodes kennen een dalende trend. In juli 2009 lagen ze 6 procent lager dan vorig jaar. De gemiddelde verblijfsduur lag in juli 2009 op 12,7 nachten in plaats van 13,4 vorig jaar.

Omdat de besteding per dag bij kortere vakantie hoger licht, verwacht Westtoer een stijging van de globale omzet aan de kust in vergelijking met vorig jaar. Hierover organiseert het West-Vlaamse toerismebedrijf momenteel een ander onderzoek. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier