Meer betaalbare huurwoningen via sociaal verhuurkantoor

Redactie KW

In Middelkerke komen er meer betaalbare huurwoningen. Het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor Westkust zal voortaan rekening houden met het precieze aantal inwoners in de gemeente, en op basis daarvan een aantal huurwoningen ter beschikking stellen. In het verleden was er een wanverhouding in vergelijking met andere gemeenten die aangesloten zijn bij het RSVK Westkust.

Verdubbelen

OCMW-voorzitter Geert Galle: “Een stijging van het woningaanbod in Middelkerke was een belangrijke voorwaarde om onze bijdrage te blijven betalen aan het RSVK. Middelkerke had tot voor kort minder RSVK-huurwoningen dan Nieuwpoort, De Panne en Koksijde. Nu komt er op termijn een gelijkstelling, en hopen wij het huidige aanbod te kunnen verdubbelen.”

Stijgende vraag

Anders dan bij sociale huisvestingsmaatschappijen wordt er bij het RSVK niet met een vaste wachtlijst gewerkt. Het geeft voorrang aan wie weinig middelen heeft en het meest dringend nood heeft aan betaalbare huisvesting. In Middelkerke is er duidelijk een stijgende vraag naar dit soort goedkope huurwoningen.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier