Meer autopech door warm weer

Redactie KW

Het warme weer van de voorbije dagen heeft voor meer pechgevallen gezorgd. Dat zegt Touring wegenhulp. Ook in West-Vlaanderen kregen de wegenwachters zo’n 40 procent méér oproepen binnen dan anders. Meestal gaat het om platte batterijen, defecte airco of klapbanden. Het mag dan wel vakantie zijn, voor wegenwachters zijn het drukke tijden.

De pechcentrale van Touring Wegenhulp stond de voorbije dagen niet stil. Want hoe hoger de temperatuur, hoe meer automobilisten met pech te kampen hebben. Ook in West-Vlaanderen zorgt de hitte voor een toename van het aantal oproepen. Zo waren er donderdag zo’n 100 interventies meer dan op een gewone werkdag.

“De mensen hebben onderhoud uitgesteld door crisis en er zijn steeds meer zaken die gevoelig zijn voor hoge temp zoals airco die door riem wordt aangedreven”, zegt wegenwachter Gerdy Speecke.

Uit studies blijkt dat chauffeurs bij warm weer vaker verstrooid zijn, en meer ongevallen veroorzaken. Bovendien zorgen temperaturen van dertig graden en meer voor een verhoogd risico op een klapband en een lege batterij. Maar ook hier geldt het spreekwoord: beter voorkomen dan genezen. Het is een goeie raad om de wagen goed te onderhouden, op tijd de riem na te kijken en als het niet nodig is, schakel je de airco beter uit.

Door het terrasjesweer was er de voorbije dagen een sterke toename van het aantal pechgevallen na 7 uur ‘s avonds. Met de start van de vakantie verwacht Touring vanavond en ook morgen files in de richting van de kust. En ook wie in de file staat, heeft een grotere kans op motorpech.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier