Meense schepen dient bij gouverneur klacht in tegen burgemeester

Redactie KW

Schepen Karl Debuck heeft bij provinciegouverneur Carl Decaluwé klacht ingediend wegens het negeren van het ongunstig advies voor de bouw van appartementen op ‘Lauwe aan de Leie’

De Antwerpse projectontwikkelaar DCB ligt met het plan klaar om in een eerste fase 49 flats op te trekken op ‘Lauwe aan de Leie’.

‘Lauwe aan de Leie’ is een ambitieus project op de vrijgekomen gronden van het bedrijf De Witte Lietaer in deze Meense deelgemeente. De zone is 15 hectare groot, waarvan 7 hectare voorbehouden is voor groen. Mettertijd wil DCB er ongeveer 270 woongelegenheden optrekken.

Ingenieursbureau

De bouw van 49 flats kent echter een valse start omdat het Vlaams Gewest een ongunstig advies geeft. Dat ongunstig advies komt er na klacht van het ingenieursbureau Sicoplan, dat op dezelfde site een bedrijfsgebouw heeft.

Sicoplan vreest wateroverlast eenmaal de flats er staan. De flats worden hoger opgetrokken dan het gebouw van Sicoplan.

Verschillende visies

Eigenlijk komt de klacht van Debuck neer op een counter van de visie van SP.A-burgemeester Gilbert Bossuyt. Debuck stelt dat het advies van het Vlaams Gewest bindend is. Burgemeester Bossuyt motiveert dat het RUP doorslaggevend is.

Debuck werd verkozen voor de SP.A, maar verkoos na een persoonlijke breuk met Bossuyt als onafhankelijk schepen te zitten. Sindsdien is Debuck alle bevoegdheden ontnomen.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier