Meense Cloë Vandamme wint Cera Award

Redactie KW

Cloë Vandamme heeft op het event ‘De som van creativiteit, technologie en engagement’ in Leuven de Cera Award ontvangen. Samen met Dieter Van der Stockt heeft ze een jashulp ontwikkeld voor David, een jongeman met een ernstige motorische beperking.

Elk jaar reikt Howest de studenten Industrieel Ontwerp met ‘Design for Everyone’ de uitdaging om samen met studenten ergotherapie een probleem van een persoon met een beperking op te lossen. De Meense Cloë Vandamme en Dieter Van der Stockt uit Aalst moesten een manier bedenken om David te helpen om zijn jas aan te trekken. “David is motorisch gehandicapt. Het was zijn droom om zelfstandig te kunnen wonen. Dat lukte en thuis verplaatst hij zich met een kruk op wielen, buiten doet hij dat met een elektrische rolstoel. Hij kon echter zijn jas niet zelfstandig aantrekken. Hij bedacht zelf een oplossing door met zijn kruk onder de vensterbank heen en weer te schuiven. Die techniek zorgde voor een pijnlijke rug.”

Cloë en Dieter kregen voor hun ontwerp de Cera Award. De jury omschreef de jashulp als geniale eenvoud. “Ik ben heel blij met deze award die ontwerpen en sociale betrokkenheid met elkaar verbindt”, klinkt het.

(Lien)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier