Meens OCMW-voorzitter Claude Vancoillie (ex-SP.A) is overleden

Redactie KW

De Meense politicus Claude Vancoillie is vrijdag in het ziekenhuis van Moeskroen bezweken aan een hardnekkige kanker. Hij is 55 jaar geworden. Claude Vancoillie was OCMW-voorzitter van Menen en tot voor de interne crisis ook SP.A-voorzitter van de lokale afdeling.

Claudfe Vancoillie was een van de topfiguren van de Meense SP.A. Na herhaaldelijke meningsverschillen met zijn partijgenoot-burgemeester Gilbert Bossuyt was hij afdelingsvoorzitter af en verkoos hij om als onafhankelijk voorzitter van het OCMW te zetelen. Hij was ook een tijdlang SP.A-provincieraadslid.

Sportdirecteur

Daarnaast was Claude Vancoillie sportdirecteur bij de profwielerploeg Landbouwkrediet. Claude Vancoillie was zelf ooit actief als wielrenner bij de renners met een handicap. In 1986 veroverde hij voor eigen publiek de wereldtitel. Twee jaar later won hij brons op de Olympische Spelen in Seoel.

Claude Vancoillie was gehandicapt sinds zijn zeventiende toen hij in het voetbal een ernstige beenbreuk opliep. Hij was ook voorzitter van de harmonie De Plicht in Menen. (JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Weekbode Leie) van vrijdag 22 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier