Maxime Van Lerberghe wil Music for Life op Schouwburgplein

Redactie KW

Een Facebook-groep die Music for Life eind dit jaar in Kortrijk wil, telt inmiddels meer dan 12.000 leden. Nog even en koploper Antwerpen is bijgebeend. De man die mee verantwoordelijk is voor de snelle groei is Maxime Van Lerberghe. De 20-jarige student marketing weet van aanpakken. Begin deze week richtte hij een comité op dat vanaf nu alle acties zal coördineren.

Of het zal lukken is op dit ogenblik helemaal niet duidelijk, maar wie de strijd wat volgt op de sociale netwerksite Facebook, moet vaststellen dat de groep van Kortrijk de grootste gedrevenheid aan de dag legt en ook het snelst vooruit gaat. Antwerpen heeft dan wel de kaap van de 15.000 leden overschreden, veel verandering zit er de jongste tijd niet meer in en de nummer drie Gent lijkt ook gebetonneerd op ongeveer 7.000 leden. Kortrijk doet het dus als relatief kleine stad uitstekend tussen de twee grote broers.

Ook buiten Facebook

“Ik heb nu een comité opgericht dat alle verdere acties gezamenlijk zal uitdokteren”, vertelt Maxime Van Lerberghe. Van Lerberghe hoopt tegen uiterlijk eind maart een eerste fuif op poten te zetten die de kas moet spijzen van de Facebookgroep. “Het geld dat we met evenementen zullen verwerven moet ons toelaten om het hele jaar door acties op te zetten om dat hele Facebook-verhaal rond Music for Life een jaar lang levendig te houden.”

Op het Schouwburgplein?

Maxime en z’n zus vertellen het in een café op het Schouwburgplein in Kortrijk, het plein waar Maxime Music for Life – gesteld dat het lukt – hoopt te zien neerstrijken. “Dit zou een mooie plaats zijn voor het glazen huis”, vertelt hij. “Hier stond vorige winter nog een schaatspiste maar een echt succes was dat toch niet. Music for Life zal andere koek zijn.”

(FVK voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 19 februari 2010

>> Nog geen lid van de Facebookgroep? Klik hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier