Maurice Denecker schrijft kroniek van een paardenvisser

03/09/10 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

Bron: Kw

De garnaalvissersgemeente Oostduinkerke telt onder haar inwoners heel veel kleurrijke volksfiguren. Over Jules Durant, de nog oudst levende paardenvisser en ereburger van de gemeente, verscheen van de hand van Jan Huyghe het boek 'De Rosten Durang'. Op 12 oktober wordt om 18 uur in cc CasinoKoksijde, het boek voorgesteld van die andere legendarische paardenvisser en ereburger Maurice Denecker.

Het Nekkerse Dagboek telt zowat 416 bladzijden en beschrijft het boeiende verhaal van het soms eigenzinnige jochie dat zich van werkmens tot vrachtwagenbestuurder, zelfstandige, herbergier en garnaalvisser te paard opwerkte. Vooral in die laatste hoedanigheid wist Maurice Denecker (68) in de loop der jaren de harten te veroveren van vrienden, inwoners en toeristen. Een bijkomende verdienste van dit dagboek is dat het aspect garnaalvisserij te paard, het folkloristisch uithangbord van de gemeente Koksijde-Oostduinkerke bij uitstek, ruimschoots aan bod komt. Dit is bijzonder interessant voo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!