Maud Vanhauwaert uit Veurne wint Groot Dictee onder de prominenten

Redactie KW

Op het 24ste Groot Dictee der Nederlandse Taal dat woensdagavond op Canvas werd uitgezonden won dichteres en performer Maud Vanhauwaert voor de prominenten.

Het 24ste Groot Dictee der Nederlandse Taal is gewonnen door de Vlaming Dirk Bosmans, een 36-jarige communicatiedeskundige uit Sint-Jans-Molenbeek. Hij maakte 13 fouten, waaronder 7 spelfouten. Op de tweede plaats eindigde de Nederlandse Joke Beltman en de Vlaamse Emilie Cardon vervolledigde het podium.

Bij de prominenten ging de eer naar West-Vlaanderen: poëzie-performer Maud Vanhauwaert uit Veurne eindigde er als eerste. Zij maakte 21 fouten, waaronder 14 spelfouten. De tweede plaats was voor de Nederlandse socioloog Paul Schnabel en VRT-journaliste Ann De Bie werd derde.

Het dictee werd dit jaar geschreven door de Nederlander Kees Van Kooten. Het was extra moeilijk omdat de deelnemers ook taalfouten moesten aanduiden.

Opmerkelijk was de onverwachte verschijning van Tom Waes en Koen Wauters. Zij vochten een onderling duel met de pen uit in het kader van hun programma Wauters vs Waes.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier