Mathias Sercu schreef fictiereeks en werkt aan theatervoorstelling in het West-Vlaams

Redactie KW

Momenteel lopen de opnames van ‘Marsman’ nog, daarna is het monteren geblazen. De reeks moet eind 2014 op Eén te zien zijn.

In Marsman spelen naast Sercu zelf (die een eenarmige drummer vertolkt, misschien wel iets voor Def Leppard-fans!) ook Machteld Ramoudt, Maaike Cafmeyer en Lien De Graeve mee. De reeks volgt een veertiger, Nico Marsman, die zijn leven weer op de rails wil krijgen na enkele tegenslagen en die op de steun kan rekenen van enkele vrienden met wie hij de muziekgroep de Mannen van Mars vormt.

Het is evenwel zeker niet het enige project waar de Ardooise acteur aan werkt. “”Na de opnames voor Marsman is het monteren geblazen, tot begin volgend jaar”, vertelt hij in Krant van West-Vlaanderen. “Dan ga ik weer verder met De Spelerij, voor een herneming van Vrijdag. Daarna doe ik nog Kat op een heet zinken dak. Ook leuk is dat ik voor volgend jaar een nieuw project uitwerk met Tom Ternest en Lien De Graeve. We willen een theatervoorstelling doen in het West-Vlaams. Het gaat om een bewerking van Het Eenzame Westen van Martin MacDonagh (die het script voor de film ‘In Bruges’ schreef, red.). Theater blijft echt wel mijn grote liefde.”

(BVB)

Uitgebreid interview in Krant van West-Vlaanderen

>> ‘Marsman’, een productie van Sultan Sushi, komt in het najaar van 2014 op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier