Mathias Sercu is ambassadeur van Het Huis

Acteur Mathias Sercu is ambassadeur van Het Huis in Brugge.
Redactie KW

De vzw Het Huis uit Antwerpen heeft in Brugge een nieuwe neutrale bezoekruimte geopend. De ruimte is een plek waar kinderen na een echtscheiding onder begeleiding het contact met de langdurig afwezige ouder kunnen heropbouwen. De vraag naar dergelijke initiatieven is volgens coördinator Moniek Boydens van Het Huis in Brugge groot.

Bijna één op de drie kinderen in Vlaanderen maakt een echtscheiding mee. Als de ouders niet overeenkomen, bestaat de kans dat één ouder lange tijd zijn of haar kinderen niet kan of mag zien. Soms gaat het over een periode van jaren. Het contact kan daarna op bevel van de rechter onder begeleiding terug worden hersteld.

“Wij werken in het belang van de kinderen”, zegt Moniek Boydens.
“In een eerste fase zullen we met steun van de ploeg uit Antwerpen op zondag contactmomenten organiseren. Als we meer vrijwilligers vinden, kunnen we onze werking uitbreiden.”

Acteur Matthias Sercu heeft de taak van ambassadeur van de Brugse vestiging van Het Huis aanvaard. Het Huis in Brugge is ondergebracht in een huis van de Zusters Maricolen in het centrum van de stad. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier