Matexpo hoopt op heropleving sector

In Kortrijk is Matexpo van start gegaan, de grootste vakbeurs van de Benelux voor bouwmachines & -materiaal.
Redactie KW

In Kortrijk is Matexpo van start gegaan, de grootste vakbeurs van de Benelux voor bouwmachines & -materiaal. Meer dan 300 internationale exposanten tonen er hun meest innoverende producten. De sector lijdt onder de crisis en hoopt dat de markt zich gauw herstelt. Matexpo verwacht meer dan 40.000 bezoekers.

Kortrijk Xpo lijkt één grote bouwwerf, met de gigantische kranen en andere bouwmachines op de parkeerplaats. Met bijna 14 hectare en 300 exposanten is Matexpo de belangrijkste beurs in de Benelux. “Matexpo is zeer belangrijk voor de aannemers uit de burgerlijke bouw en wegenbouw omdat de overheid belooft om de BTW te verlengen en de infrastructuurwerken te stimuleren. Zo krijgen de aannemers weer de moed om te investeren”, zegt Edward Vereecke van Matexpo.

Door de crisis zit de bouwsector in de problemen en kopen de aannemers minder nieuwe machines. Na drie gouden jaren is het vet van de soep. De standhouders hopen op een goede beurs met veel contacten en misschien ook wel contracten, maar ze blijven met de voeten op de grond.

Op Matexpo is ook een Innovation Award uitgereikt voor de beste innovatie. En dit gaat naar een machine die efficiënt en snel ijzeren bewapening kan plooien voor betonnen balken. (Focus-WTV)

-Klik op VIDEO voor volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier