Matexpo blijkt grote waardemeter voor bouwsector in onze provincie

Redactie KW

Tot zondag vindt in Kortrijk Matexpo plaats, het trefpunt voor de bouwsector. In en rond de hallen van Kortrijk Xpo staan tientallen machines tentoongesteld en ander materiaal dat komt kijken bij de bouw en de wegenbouw. Voor het eerst werden er dit jaar ook groene certificaten uitgereikt want ook duurzaamheid krijgt meer aandacht in deze sector. De organisatoren mikken op zo’n 40.000 bezoekers.

De torenkranen van Matexpo zijn ook dit jaar al van ver te zien. De beurs is al jaren een vaste waarde in de bouwsector. Door het specifieke onderwerp, alles van techniek en machines die je als ondernemer in de bouw nodig hebt, is de tweejaarlijkse beurs ook een goede waardemeter voor de sector.

“Ik hoor dat er wel zaken worden gedaan als ik dat vergelijk met 2009, de vorige beurs,” zegt voorzitter Edward Vereecke. “Toen was het een crisisjaar en de verkoop lag stil. Maar het trekt opnieuw aan en de exposanten zijn heel tevreden.”

Jobs in bouw zijn knelpunt

Volgens SIGMA, de beroepsvereniging van machine importeurs, hebben sommige leveranciers hebben zelfs moeite om de bestellingen te volgen. En tegenwoordig zijn zowat alle jobs in de bouw knelpuntberoepen.

Op MATEXPO is voor het eerst een GREEN AWARD uitgereikt. Die ging naar een generator met een hogere efficiëntie en lager energieverbruik.

Op de vakbeurs staat er ook elke dag een debat op het programma waar de actuele aandachtpunten en specifieke problemen van de sector aan bod komen. De beurs sluit af met het weekend van de machinisten want hun mening is doorslaggevend bij de aan- en verkoop.

(BV/JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier