Masters@Rock in Torhout mikt op 10.000 muziekliefhebbers

Redactie KW

De vijfde editie van het muziekfestival Masters@Rock in het West-Vlaamse Torhout verwacht zo’n 10.000 liefhebbers van het hardere genre.

Het metalfestival Masters@Rock is in korte tijd een gevestigde waarde geworden op de festivalkalender, en het muziekevenement blijft ook jaar op jaar groeien.

“We gaan ongeveer 20 procent meer bezoekers hebben dan vorig jaar. We groeien en zorgen ook voor een steeds beter wordende programmatie”, zegt woordvoerder Joost Vanhaerents. “We zijn een klein festival, met een goede sfeer, dat duidelijk gesmaakt wordt.”

Volgens de organisatie is de regio ook “metalminded”, en roept het festival ook bij veel mensen de gevoelens van het oude Rock Torhout terug op. “Maar we zijn niet de overlevers van Rock Torhout. We organiseren een nieuw, eigen festival.”

Therapy?

Het is intussen al 15 jaar geleden dat Rock Torhout ermee ophield. Toen waren de Noord-Ieren van Therapy? een van de headliners, en vanavond mag de rockband opnieuw aantreden en de eerste festivaldag afsluiten.

Ook Front 242, The Kids, Venom, Guano Apes en Sick of it All staan op het podium in Torhout. Zaterdag sluit de black metal van Venom het festival af.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier