Masterplan voor Vroonhofsite in Poperinge

Redactie KW

Poperinge heeft een masterplan klaar voor de Vroonhofsite in het centrum van de stad. Het gemeenschapsonderwijs wil er een nieuwe school en appartementen bouwen. De stad plant er een cultuurcentrum, nieuwe lokalen voor de kinderopvang en een nieuw onderkomen voor de academie.

Het gaat om een meerjarenproject dat ruim 18 miljoen euro zal kosten en waarvoor het stadsbestuur nu al de principiële goedkeuring vraagt aan de gemeenteraad. Het idee komt van het gemeenschapsonderwijs dat eigenaar is van de Vroonhofsite. Het past in de visie van de brede school waarbij de school nauwer aansluiting zoekt bij de omgeving. Waar nu de schoolgebouwen staan plant het gemeenschapsonderwijs een nieuw en kleiner gebouw en appartementen. Op de rest van de site kan de stad dan verschillende zaken realiseren.

Parking

Er zou ook voldoende plaats zijn om een parking aan te leggen. Het gaat om een groot project dat een flinke hap betekent uit het budget van de stad. Het is nu begroot op 18 miljoen euro en zal meer dan 10 jaar duren voor het helemaal klaar is. Het Go onderwijs is ook eigenaar van het Rekhof waar nu de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee zit. Dat verouderde gebouw willen ze slopen om er woningen te bouwen.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier