Massale publieke belangstelling voor rentree Tom Boonen

Redactie KW

Een massa volk zag vanmiddag in Gullegem de rentree van Tom Boonen, nadat hij door zijn ploeg Quick Step op non-actief gezet werd. Boonen kwam aan de start van Gullegem-Koerse en werd fel toegejuicht.

Een drukte van jewelste ook qua mediabelangstelling aan de ploegbus die op een afgelegen parking opgesteld stond. Toen Boonen de autocar verliet om de pers te woord te staan ontstond er een luid en welgemeend applaus van de die hard fans die zich daar in de buurt geposteerd hadden.

“Ik heb alvast weer zin om te koersen”, begon Tom Boonen. “Ik bleef een tijdje noodgedwongen verstokt van de fiets na mijn val in de Scheldeprijs waarin ik een voetblessure opliep. Daarna was er die andere zaak”, klonk het.

“Ik ben altijd blijven doortrainen en de conditie is zeker niet slecht. Ik heb er een stage opzitten met mijn ploegmakkers. Hoe die verliep? Heel hartelijk. Geen enkel probleem, ik heb goed kunnen werken. Na deze koers rijd ik onder andere de Dauphiné Liberé, de Ster Elektro Toer, Halle-Ingooigem en graag zou ik dan richting Tour de France trekken.
Maar dat lot heb ik niet in eigen handen. Ik heb een moeilijke periode achter de rug maar mijn familie steunde me enorm. Ik mag van geluk spreken dat ik zo’n goede familie heb”, aldus de Balenaar.

“Het doet deugd dat ik ook enorm veel steun geniet van andere mensen. Personen die ik zelfs van haar of pluimen ken die me brieven opstuurden met steunende woordjes. Ik ontving zelfs geschenken. Op een bepaalde dag stonden er ook broodjes aan mijn voordeur en taartjes. Ik schuwde het om onder de mensen te komen en blijkbaar wilden ze me via dergelijke zaken aantonen dat ik nog in hun hart zit. Ik ben ook verheugd van de reacties van de toeschouwers hier in mijn eerste koers, na de affaire. Aan mijn
voorbereiding op de komende koersen moet ik niets meer veranderen. Buiten die paar dagen met mijn voetblessure werkte ik fikse trainingstochten af”.

“Hoe het de komende weken verder moet? Ik ga de situatie aanpakken zoals ze komt. Mijn naaste omgeving en ikzelf weet dat er niets ernstigs aan de hand is. Ik ben blij dat ik nu weer mijn zinnen kan verzetten op de koersfiets. Of ik ooit dacht aan stoppen? Natuurlijk niet. Wat zou dat opgelost hebben”, vroeg Boonen zich af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier