Massagetafels voor lerarenopleiding in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

De Torhoutse lerarenopleiding Katho-Reno heeft donderdagavond gloednieuwe leslokalen geopend voor de onderwijsvakken Voeding-Verzorging en het unieke Bio-esthetiek.

De lokalen bevinden zich onder de aula, waar zich vroeger de fietsenbergplaats en een aantal kelders bevonden. Departementshoofd Dirk Devriendt toonde zich in zijn nopjes met de nieuwe accommodatie. De theorie- en praktijklessen Bio-esthetiek – vroeger Schoonheidszorgen genoemd – kunnen nu in optimale omstandigheden plaatsvinden.

West-Vlaams unicum

„Bio-esthetiek kadert in de lerarenopleiding Bachelor Secundair Onderwijs (BaSO), beter bekend als de opleiding tot regent”, aldus Dirk. „In combinatie met andere onderwijsvakken, zoals Voeding-Verzorging of Bewegingsrecreatie met de optie Fitness & Wellness, kan Bio-esthetiek leiden tot een mooie onderwijsloopbaan in TSO en BSO. Dit is voor West-Vlaanderen een unicum inzake lerarenopleiding.”

Ook demonstratiekeuken

Alleen al de omvangrijke en hypermoderne praktijkruimte met ettelijke massagetafels en alle aangepaste materieel voor pedicure en manicure maakt indruk. Maar ook Voeding-Verzorging heeft in de kelderverdieping prachtige nieuwe leslokalen gekregen met een grote demonstratiekeuken met minirestaurant, een was- en strijkruimte, een koele berging en nog zeven afzonderlijke keukens.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier