Massafotoshoot met Belgische surfscene in Oostende

Redactie KW

Studente fotografie en surfster Luca Beel (20) uit Brugge heeft een ambitieus opzet. Op zondag 21 november om 14.30 uur wil ze de Belgische golfsurfscene op foto vastleggen. Voor dit massa-event zoekt ze honderd surfers die de golven willen trotseren. Ze doet dan ook een warme oproep om zoveel mogelijk verwante zielen naar de Oostendse badstad te krijgen.

Laatstejaarsstudente Luca Beel volgt een bacheloropleiding fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. „Voor de opdracht concept kregen we het onderwerp ‘massa'”, verduidelijkt ze. Ze kwam op het idee om een groep surfers samen te brengen en deze op de gevoelige plaat vast te leggen. „Ik zal de massafoto nemen vanop de negende verdieping van een appartement.”

Honderd surfers

„Al 160 personen, waarvan ik er zowat dertig ken, beloofden present te zijn voor de massa-fotoshoot. Ook verstuurde ik berichten via Facebook, het surfmagazine Swell en het Brugs jongerenmagazine Brugge Inside Out.” De studente koestert dan ook goede hoop om minstens honderd personen op de been te kunnen brengen. „Hoe meer, hoe liever”, klinkt het. Ook als het regent gaat het event door. Surfers kunnen zich achteraf in de surfclub opwarmen.

(BL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Edities De Zeewacht en Het Brugsch Handelsblad)

>> Geïnteresseerde surfers worden verwacht op zondag 21 november om 14.30 uur op het Oostendse strand, tegenover de renbaan en net naast de surfclub ‘Outside’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier