Martine Dedrie uit Oudenburg organiseert busreis voor chihuahua’s en hun baasjes

Redactie KW

Voor de vijfde keer organiseren Martine Dedrie en Danny Vanderschueren een busreis voor de chihuahua’s. Dit jaar is de bestemming Benidorm. Het koppel heeft in Oudenburg en Bredene een dierenzaak en weet van zijn klanten dat het moeilijk is om met een hond op reis te gaan.

“Het is inderdaad een probleem om een busreis te maken met de hond. We contacteerden alle busmaatschappijen in Vlaanderen, en vonden er maar één die met een groep honden op reis wilde gaan. Maar eigenlijk is dat met onze hondjes geen probleem. In de bus zijn ze muisstil en we houden voldoende haltes om hen de gelegenheid te geven hun behoefte te doen. Tijdens de nacht slapen ze natuurlijk”, legt Martine uit.

“Dit jaar kozen we voor Benidorm, nadat we eerder in Lloret de Mar en Pineda de Mar te gast waren. Maar omdat we heel veel vaste klanten hebben, kozen we nu voor een andere locatie, Benidorm, waar we blijkbaar erg hartelijk zullen worden ontvangen. De deelnemers, en die komen uit heel Vlaanderen, weten precies waaraan ze zich moeten houden: geen hondjes aan het zwembad en in het restaurant bijvoorbeeld. Ter plaatse zijn de mensen vrij om al dan niet aan de activiteiten deel te nemen. Maar ze krijgen de kans om elke morgen samen iets te doen, een wandeling langs de dijk, een marktbezoek. Hoewel Spanje de naam heeft hondonvriendelijk te zijn, ervaren we elk jaar het tegenovergestelde. Het is wel grappig als een groep van zowat vijftig hondjes, al dan niet in een buggy, samen op stap gaat. Voor veel mensen is dat een echte attractie. Soms moeten we echt de buggy afsluiten want men zou er de hondjes uitnemen om ze te knuffelen. Het is opvallend hoe vlug de groep een hechte vriendschapsgroep wordt”, glundert Martine (EN)

Er zijn voor de reis van 21 tot 30 oktober nog enkele plaatsen vrij. Info: 0478 01 85 95 of op de website van Poupa Pets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier