Martin Dewulf in Poperinge uit de fractie van Samen gezet

Redactie KW

Bij de aanvang van de gemeenteraad maandagavond werd Martin Dewulf als gemeenteraadslid buiten de meerderheidsfractie Samen gezet. Aanleiding was het feit dat hij tijdens het afgelopen weekend in een persnota verklaarde dat hij zich zou onthouden bij de stemming over het masterplan rond de Vroonhofsite.

Op die site plant het stadsbestuur de bouw van een nieuw cultureel centrum, een buitenschoolse kinderopvang en een gebouw voor de Kunstacademie. Het Gemeenschapsonderwijs bouwt er een nieuwe basisschool. Volgens Dewulf is het een mooi plan, maar de meer dan 17 miljoen euro dat het de stad zal kosten, zal moeten opgehoest worden door de Poperingse belastingsbetaler. Martin Dewulf (59) komt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op bij de N-VA.

Fractievoorzitter

In naam van Samen las fractievoorzitter Marjan Chapelle volgende mededeling voor: “In het persbericht werd een aantal maal verwezen naar de meerderheidspartij Samen, waar collega Martin Dewulf inderdaad werd op verkozen. Over de inhoud van dit persbericht werd evenwel op geen enkele manier met ons gecommuniceerd. We hebben de lokale N-VA afdeling gevraagd om dit soort verwijzingen niet langer te doen. Bij mail van hun secretaris van deze morgen werd dit ook toegezegd.”

Uit de fractie

Marjan Chapelle: “Onze fractie is van oordeel dat, gelet op de recente uitspraken in de pers, Martin Dewulf niet langer kan deel uitmaken van de Samen-fractie in de gemeenteraad. We hebben dan ook in onderling overleg beslist om Martin Dewulf uit onze fractie te zetten.”

Mandaat

De voorzitter van de fractie ging verder. “Indien collega Dewulf zich niet langer kan verzoenen met het beleid van deze meerderheid en wenst over te stappen naar de oppositie, dan ware het correcter geweest om ontslag te nemen in de gemeenteraad en zijn mandaat terug ter beschikking te stellen van Samen. We betreuren dat collega Dewulf dit niet doet. We vragen collega Martin Dewulf overigens wel publiekelijk om alle mandaten die hij namens deze bestuursmeerderheid in het algemeen en Samen in het bijzonder waarneemt, opnieuw ter beschikking te stellen.”

(AHP/FTMD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier