Markt Tielt weer open voor verkeer

Redactie KW

(UPDATE) Woensdagochtend is de Markt van Tielt weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. De Tieltenaar sprak zich op zondag 20 maart tijdens een referendum massaal uit voor een Markt mét verkeer.

Met de (her)openstelling van de Markt van Tielt is er een einde gekomen aan een ellenlange soap. Na de heraanleg van de Markt werd die in juli 2008 verkeersvrij gemaakt, maar na de zomer mocht er – onder druk van enkele misnoegde handelaren – opnieuw verkeer door het stadscentrum.

In september 2010 werd de Markt dan weer door het gemeentebestuur verkeersvrij gemaakt, maar een referendum op zondag 20 maart floot het bestuur terug. Nu, anderhalve maand nadat de burger zijn stem liet horen, is de Markt opnieuw toegankelijk voor auto’s, zij het vanuit één richting: vanuit de Brugge- en Kortrijkstraat richting Nieuwstraat.

Meteen werd ook de omgeving rond de Markt tot zone 30 omgevormd, om de verkeersveiligheid te waarborgen. Bedoeling was om de Markt al eind april voor verkeer open te stellen, maar het was even wachten op de nodige signalisatie.

(PVH)

Bekijk hier de reportage.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier