Markt blijft toch nog tot eind juni op Grote Markt

Redactie KW

De Poperingse vrijdagmarkt gaat toch nog tot eind juni door op de Grote Markt. In de Stadskrant van mei werd nochtans aangekondigd dat de wekelijkse markt vanaf nu niet meer op de Grote Markt zou plaatsvinden, maar op het Oudstrijdersplein. De marktcommissie heeft nu anders beslist. De opstelling zal wel ietwat wijzigen, omdat er momenteel archeologische opgravingen bezig zijn aan de noordzijde van de Grote Markt. Marktkramers die daar hun standplaats hadden, worden tijdelijk verplaatst naar de Vlamingstraat of de parking vóór het stadhuis.

Julifoor

Begin juli verhuist de vrijdagmarkt dan wel naar het Oudstrijdersplein, het Burgemeester Bertenplein en de Peperstraat. De Peperstraat zal voor het verkeer worden afgesloten.
De julifoor tijdens de eerste week van juli zal ook nog op de Grote Markt kunnen worden opgesteld. Dat wordt dan meteen het laatste evenement op de huidige Grote Markt. Want na het bouwverlof starten dan definitief de grond-, riolerings- en bestratingswerken op de Grote Markt. Het einde van de renovatie is voorzien tegen september volgend jaar.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier