Marilyn Billiet uit Knokke-Heist wint Mannequin 2012 in Roeselare

Redactie KW

Marilyn Billiet uit Knokke-Heist won vrijdagavond de 30ste editie van Mannequin 2012, de modellenverkiezing die telkens tijdens de Jaarbeurs in Roeselare georganiseerd wordt. Met de overwinning treedt ze in de voetsporen van haar mama, zelf model, die vijftien jaar geleden om het leven kwam bij een ongeluk.

Marilyn Billiet (19) haalde het van veertien andere meisjes. Ze heeft al wat ervaring maar de grote opdrachten bleven voorlopig uit. Daar hoopt ze nu verandering in te zien. “Ik heb er al heel wat hostessenwerk opzitten en deed al verschillende castings”, vertelt ze. “Hopelijk is deze overwinning de opstap naar grotere kansen. Mijn studies psychologie blijven wel primordiaal.”

Ze nam deel aan de modellenverkiezing op aanraden van haar oma, tevens de voogd van Marilyn. “Mijn mama is mijn grote voorbeeld. Zij, Catherine Haenebalcke, zat zelf in de modellenwereld en werkte onder andere in Tokyo en Miami. Vijftien jaar geleden kwam ze op 29-jarige leeftijd om het leven tijdens een auto-ongeluk. Mijn oma heeft me al heel wat verhalen over m’n mama verteld. Ik wou altijd in haar voetsporen treden.”

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier