Marijke Vanhoorne van de Lekebek in Leke is genomineerd voor Ladychef van het jaar

Redactie KW

Zij is een dame met cultuur, met een groot sociaal engagement en een autodidact met een wervelende passie voor het vak.

Als jonge vrouw zwierf ze van haar 18de tot haar 24ste over de ganse wereld, al liftend, met de bus of met de trein. Zo verbleef ze twee jaar in Australië, maar trok ze ook vier maand door India. “Door in India elke dag een andere kerrie te eten werd mijn belangstelling voor het koken an sich opgewekt. Om het verdere verloop van mijn reis te bekostigen ging ik ook ter plaatse bijklussen, veelal in horecazaken. Die chefs hebben mij gevormd. Toen ik op mijn 24ste weer in België kwam, zonder diploma weliswaar, had ik de impulsieve droom er een restaurant op te richten. Ik reed voorbij Leke, werd verliefd op dit pand en sprong.”

Een paar jaar geleden was de fusion-keuken erg populair. Maar Marijke was hierin een pionier. “Van zolang ik mij al kan herinneren, geef ik de traditionele Belgische keuken een exotische toets door middel van de kruiding. Dat is mijn koksprofiel. Ik ben geen culinaire cowboy die met messen zwaait. Ik doe mijn ding en ik doe dat graag.”

(CTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier