Marijke Pinoy op Oost-Vlaamse lijst Groen! , maar zonder ambitie

Redactie KW

Actrice Marijke Pinoy, onder meer bekend van de televisieserie “De smaak van De Keyser”, staat bij de komende Vlaamse verkiezingen op de Oost-Vlaamse Groen!-lijst. Dat heeft Groen! bekendgemaakt. Op welke plaats Pinoy precies zal staan, is nog niet bekend, maar de West-Vlaamse ambieert naar eigen zeggen geen politiek mandaat.

Marijke Pinoy (50) is samen met Arne Sierens en Johan Heldenbergh theatermaakster bij Compagnie Cecilia. Zij vertolkte onlangs de rol van Martine Reeckmans in de VRT-televisieserie “De smaak van De Keyser” en is binnenkort ook te zien in “Soeur Sourire”, de nieuwe film van Stijn Coninx. Pinoy nam ook een hoofdrol op zich in de films “Ben X” van Nic Balthazar en “Vidange Perdue” van Geoffrey Enthoven. Twee jaar geleden was ze genomineerd voor West-Vlaming van het Jaar bij Focus-WTV.

Marijke Pinoy zegt zelf dat haar politieke engagement mee is ingegeven door de recente gebeurtenissen in Gaza en door het dossier van de mensen zonder papieren. Toch is het niet de bedoeling dat Pinoy een politiek mandaat ambieert. Ze wil vooral Groen! als partij steunen. “Groen! zit niet zomaar wat te verkopen. Zij gaan voor inhoud. Ik vind het goed dat er mensen zijn die hun nek uitsteken en ik wil hen steunen”, aldus Pinoy.

Marijke Pinoy woont nu in het Oost-Vlaamse Sleidinge, maar ze is afkomstig van Geluwe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier