Marieke De Maré genomineerd voor prestigieuze Prix d’Europe met radioreeks

Redactie KW

De VRT is met 5 programma’s genomineerd voor de prestigieuze Prix d’Europe, de prijzen voor de beste televisie-, radio- en nieuwemediaproducties van Europa. Een van de genomineerden is de Koolskampse Marieke De Maré met haar driedelige radioreeks ‘My Little Babyboy’.

De redactie van Stories op Radio 1 stuurde de reportage van haar jongste medewerker Marieke De Marop naar de jury van het festival in Berlijn, waar het de eerste schifting van bijna 150 inzendingen in de categorie Radio Documentary overleefde.

Voor de sympathieke Koolskampse kwam de selectie eerder onverwacht : “Ik werk pas sinds januari bij Radio 1 en was dan ook verbaasd dat de redactie koos voor mijn bijdrage.” Marieke is wel blij dat dergelijke wedstrijden georganiseerd worden, zodat er naast film ook aandacht besteed wordt aan radio maken. Ze is stiekem jaloers op de tijd van vroeger, waar mensen samen rond de radio kropen om ‘films te horen’.

Op zaterdag 24 oktober wordt duidelijk of Marieke De Maré met 1 van de 13 Prix Europa-trofen naar huis gaat. (Tobias Callewaert)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 25 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier