Marie Thérèse (89) sterft op rouwmaaltijd van zus Simonne

© Foto uitvaartcentrum.be
Redactie KW

Tijdens de rouwmaaltijd na de uitvaartplechtigheid van haar zus Simonne (88) is Marie Thérèse Vandevoorde (89) uit de Leiestraat onverwacht overleden.

“Allicht begaf haar hart het omwille van de emoties”, zegt de jongste zus Elisabeth. “Ze was volop aan het praten met haar vriendin Marie naast haar. Ze dronk van haar glas water, zette het glas weer op tafel en greep naar haar hart. Het was voorbij.”

De familie Vandevoorde is in de Tabaksstad een gekende familie. Moeder Jeanne kreeg zeven kinderen: zes dochters en één zoon. Raymonde is de enige die in het huwelijk trad. Ze is weduwe en woont in de Koestraat. Alle andere kinderen bleven ongehuwd. Françoise is kloosterlinge en woont in een rusthuis. De vier zussen Marie Thérèse (89), Simonne (88), Bernadette (82) en Elisabeth (79) woonden samen met hun broer André (75) onder hetzelfde dak, vlak naast de Sint-Medarduskerk.

Simonne was de eerste van het kroostrijk gezin die overleed. De uitvaartplechtigheid vond plaats in de Sint-Medarduskerk. Nadien trok de familie naar de zaal Leiedaele voor de rouwmaaltijd. “Men had net de hoofdschotel geserveerd toen Marie Thèrese onwel werd”, zeggen de zussen Bernadette en Elisabeth.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier