Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke in alle stilte getrouwd

Redactie KW

Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke zijn zaterdag in Brugge in alle intimiteit getrouwd. Morel kreeg dinsdag te horen dat ook haar hersenvocht en het hersenvlies door de kanker waren aangetast en haar wellicht nog maar weinig tijd rest. Met haar huwelijk wil ze haar nalatenschap beschermen en de juridische bescherming van haar kinderen verzekeren. “En misschien mag ik dit ook wel zeggen: ik zie mijn bruidegom graag”, stelt ze aan Belga.

Dat de erevoorzitter van het Vlaams Belang en Europarlementslid, Frank Vanhecke, en gewezen Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel huwen, is geen grote verrassing. Jarenlang klonk het in het roddelcircuit dat beiden een koppel vormen, wat beiden steeds ontkend hebben.

Erfenis beschermen

Toen Morel dinsdag de slechte diagnose kreeg, is ze via tussenpersonen gesprekken gestart met haar ex-man, maar die weigerde vrijwillig afstand te doen van het beheer als voogd van de erfenis van hun kinderen Alexander en Marnix. Ze besloot Frank Vanhecke ten huwelijk te vragen, omdat het voor haar ondenkbaar was dat de vrouw van haar ex, die een ‘like this’-reactie achterliet op de beruchte Facebookposting van Bart Debie, als nieuwe stiefmoeder vrij toegang zou krijgen tot haar huis, eigendommen en souvenirs.

Nog enkele menswaardige weken

Het koppel trouwde zaterdag in Brugge in aanwezigheid van de nauwste familie. Getuigen waren Jurgen Ceder, Koen Dillen en Tom Van Den Troost. Maandag vertrekken beiden naar het buitenland waar nog een behandeling overwogen wordt om de pijn te verzachten en Morel nog enkele weken menswaardig leven te gunnen.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier