Marie-Madeleine Hautekiet geboren in 1377 volgens chip op identiteitskaart

Redactie KW

Marie-Madeleine Hautekiet moet wel de oudste vrouw van Ichtegem zijn, misschien zelfs van het hele land. Marie-Madeleine dacht dat ze op 26 juli 1937 ter wereld kwam, maar op de chip van haar elektronische identiteitskaart staat dat ze geboren werd in… 1377.

„Het is jammer dat ik niet van 1302 ben, anders had ik nog kunnen meevechten aan de Guldensporenslag”, lacht Marie-Madeleine, die huismoeder is en getrouwd met ereschepen Charles Feys. „Ik heb mijn elektronische identiteitskaart sinds december 2006. Op de pas zelf staat het juiste jaartal en niemand heeft dan ook gemerkt dat er iets fout was. Tot ik enkele weken terug naar mijn bank ging. Bij het nazien van de gegevens op de chip van mijn identiteitskaart merkte de bankbediende op dat als geboortejaar 1377 vermeld staat. Weet jij wel hoe oud je bent ?, vroeg hij me. Dat is dus 631 jaar. Ik ben blij dat ik op die leeftijd nog in goede gezondheid ben.”

„Er moet een administratieve fout gemaakt zijn in Brussel”, vertelt Marijke Vanoutryve van de dienst burgerlijke stand op het administratief centrum van Eernegem. „Die mevrouw zou toch best eens tot hier komen. Ze zal een nieuw fotootje moeten meebrengen, want we zullen een nieuwe identiteitskaart moeten aanvragen. Maar voor de rest zijn hier geen extra kosten aan verbonden.” Marie-Madeleine zou dus binnenkort weer haar vertrouwde leeftijd van 72 kunnen terugkrijgen. Van 631 naar 72… Als dat geen spectaculaire verjongingskuur is ! (HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier