Mariasteen stelt nieuw fabrieksgebouw voor in Gits

Redactie KW

Nu zaterdag 17 september is iedereen van 10 tot 17 uur van harte welkom in het nieuwe fabrieksgebouw voor metaal en montage in Mariasteen. Het nieuwe fabrieksgebouw werd voorgesteld door gedelegeerd bestuurder Pierre Breyne, directeur dagelijks beleid Kaat Vandenbulcke en directeur strategie Koen Staelens. Nu zaterdag 17 september kan iedereen dit gebouw vrij bezoeken tijdens de opendeurdag

Gedelegeerd bestuurder Pierre Breyne: „Het nieuwe fabrieksgebouw beslaat een oppervlakte van 17.000 m² en dit betekent voor Mariasteen meteen de grootste en duurste investering ooit. Vanuit de beschutte werkplaats willen we ijveren voor duurzame tewerkstelling. We zoeken voor iedereen een passende werkopdracht. Maar we willen ook economisch sterk staan. Vroeger telden we een te grote spreiding met vestigingen in Gits, Roeselare, Rumbeke. Dat was niet efficiënt, dit wilden we centraliseren. Om de verschillende metaalafdelingen samen te brengen, bleek geen enkel bestaand gebouw groot genoeg. Daarom hebben we in de Bollestraat 21A een nieuw gebouw opgetrokken, waar we al onze activiteiten kunnen ontplooien.

Optrekken tot 400 personen

Kaat Vandenbulcke, directeur dagelijks beleid, concretiseert: „Mariasteen telt in totaal 846 werknemers, waarvan 646 uit de doelgroepen en 200 in de omkadering. Die zijn in diverse sectoren actief: metaalbewerking, montage en assemblage, houtbewerking, orthopedie, feestzaal De Oude Melkerij, hoeve Ter Kerst, het strijkatelier, de groendienst… In de nieuwe afdeling metaal en montage werken momenteel 260 personen, dat kan in de toekomst nog opgetrokken worden tot maximaal 400.”

Pierre Breyne: „Begin januari namen we dit gebouw voor het eerst in gebruik. Dit weekend volgt de officiële opening.” Nu zaterdag 17 september is iedereen welkom van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis. Je kan overal een kijkje achter de schermen nemen en je krijgt telkens de kans om vragen te stellen. Huisorkest Fanfarela zorgt voor de muzikale omlijsting. Die dag werd ook uitgeroepen als jobdag. Wie interesse heeft in een technische job met een sociale dimensie, kan er ter kennismaking een rondleiding krijgen.

(JD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier