Marianne De Candt volgt Carl Decaluwé op in gemeenteraad Kortrijk

Redactie KW

Marianne De Candt( CD&V) volgt Carl Decaluwé op als gemeenteraadslid in Kortrijk. Zoals bekend wordt Carl Decaluwé de nieuwe gouverneur.

Marianne is een bekende in de Kortrijkse politiek. Ze zetelde al in de gemeenteraad tussen 2000 en 2006. In die legislatuur zette zij zich in voor de toegankelijkheid van het openbaar domein voor personen met een handicap. Ook betaalbaar wonen in een aangepaste omgeving voor personen die bijvoorbeeld blind of slechthorend zijn behoort tot haar stokpaardjes.

Vertrouwenspersonen

Haar interesse voor deze thema’s is niet toevallig. Marianne leeft zelf al 25 jaar met een ernstige beperking, met name een verlamming vanaf de borststreek, veroorzaakt door een auto-ongeval. Marianne woont zelfstandig thuis, maar de verplaatsingen naar het stadhuis zijn niet evident. Daarom kan zij rekenen op de hulp van twee vertrouwenspersonen die haar zullen begeleiden naar de gemeenteraadscommissies en de gemeenteraad zelf.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat eerste opvolger Kathleen Segers Decaluwé zou opvolgen. Zij is inmiddels actief in de OCMW-raad en het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en heeft daarom besloten om niet naar de gemeenteraad te verhuizen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier