Margrietekermis in Lichtervelde zal het met veel minder terrassen moeten doen

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Tijdens de Margrietekermis in Lichtervelde zullen opvallend minder terrassen uitgezet worden door de horeca.

Extra personeel inhuren kost immers te veel geld en de fiscus waakt erover dat er geen zwartwerkers ingezet zouden worden. Tijdens de Nacht van West-Vlaanderen enkele weken geleden was er nog een inval van de sociale inspectie in Lichtervelde. Café De Kring zal het aantal stoelen serieus inperken, bij De Zwarte Leeuw zal er zelfs géén terras staan. Bij ‘t Dambert en De Notelaar zullen wel terrassen staan, net als bij De Leyte. Den Gouden Appel zal zelfs gesloten zijn, café Brigand houdt het bescheiden. Al doen die laatste twee dat uit gezondheidsoverwegingen.

“Door verenigingen”

De horeca-uitbaters wijzen met een beschuldigende vinger naar de overheid, maar ook naar de lokale verenigingen. “Zij mogen terrassen of tenten zetten waar ze drank verkopen, maar worden niet gecontroleerd. Omdat ze met vrijwilligers werken. Dat is niet eerlijk”, klinkt het.

“Einde van de kermis!”

Linda Vanthournout van De Kring vreest zelfs voor het einde van de Margrietekermis. “Op den duur gaan de mensen niet meer komen, omdat er geen terrassen meer zullen zijn. Ik ben een echte Lichterveldse en herinner me nog heel goed dat ik als klein meisje naar de kermis kwam. Je kon op de koppen lopen, zoveel volk was er. En nu maakt de staat dat kapot. Heel jammer.”

(TV)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier