Marcel Vandoorne uit Wevelgem is er rotsvast van overtuigd dat Prins Filip goeie koning wordt

Redactie KW

Marcel Vandoorne noemt zichzelf zonder verpinken een royalist. De liefde voor het koningshuis kreeg hij van thuis uit mee. “Ik hou van België en daar hoort de koning als bindmiddel bij. Hij houdt ons land samen”, vindt Marcel.

Bij Marcel Vandoorne (79) in de Nieuwstraat in Wevelgem straalt alles zijn liefde voor België en het koningshuis uit. In zijn garage liggen vlaggen in alle maten en groottes, sjerpen, boeken, stickers, paraplus en sleutelhangers klaar om via de webshop verkocht te worden. Zelf draagt hij een horloge met de Belgische driekleur. “Mijn liefde voor België en het koningshuis is er altijd geweest. Vroeger beperkte zich dat tot het lezen van magazines als het Franse Point de Vue en het volgen van de actualiteit, maar met de komst van de Vlaams-nationalistische partijen besefte ik dat er iets meer moest gebeuren. Ik heb me dan ook bij de Belgische Alliantie aangesloten.”

Wat vindt hij van de capaciteiten van de toekomstige koning? “Prins Filip is ontzettend goed voorbereid voor zijn nieuwe taak. Boudewijn was pas 20 toen hij koning werd en Albert was nooit voorbestemd om koning te worden. Volgens mij is de belangrijkste taak van een koning om zijn volk graag te zien. Ik zie trouwens ook niet goed wie die koning zou kunnen vervangen bij officiële ontvangsten, hij staat boven de communautaire problemen. En bij economische missies is een afvaardiging uit het koningshuis een sterke meerwaarde.”

(Lien)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier