Marc Van Hoecke twijfelt aan nut nieuwe sporthal

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond had oppositielid Marc Van Hoecke (BRON) het moeilijk met agendapunt 8. Het voorstel van schepen Jos Sypré (CD&V) om een ontwerper aan te stellen voor de bouw van een nieuwe sporthal met bijbehorende infrastructuur deed bij Van Hoecke immers enkele prangende vragen rijzen.

Op de terreinen van Drogenbrood komen binnenkort een nieuwe gemeentelijke sporthal en een volwaardige atletiekpiste. Ook ruime parkeergelegenheid en veilige fietsverbindingen tot aan de Fortstraat en het kanaal zijn in dit project opgenomen. In een tweede fase zou dan de atletiekpiste worden aangelegd.

Politiek dossier ?

In zijn repliek gaf Marc Van Hoecke te kennen dat hij het dossier zou goedkeuren, maar dat hij het er persoonlijk toch heel moeilijk mee heeft. „Volgens mij is het een louter politiek dossier”, aldus Marc Van Hoecke (Bron). „We bouwen een sporthal van 3,2 miljoen euro. De ervaring leert ons dat er nog eens 40 procent zal bijkomen. Nog geen vijfhonderd meter verderop bouwt De Zande een megasportcomplex van 6,5 miljoen euro. Binnenkort beschikt Beernem dus over vier sporthallen voor 15.000 inwoners !”

„In deze tijd van economische crisis verwondert het mij, dat niemand zich vragen stelt over de besteding van zo’n kapitaal”, aldus nog Van Hoecke…

(Regi voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 26 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier