Marc Depaepe wordt nieuwe campusrector van Kulak in Kortrijk

Redactie KW

De Raad van Bestuur van de KU Leuven benoemde professor Marc Depaepe tot vicerector in de beleidsploeg van rector-elect Rik Torfs. Marc Depaepe treedt op 1 augustus 2013 aan als campusrector van Kulak.

Marc Depaepe is geboren in 1953 in Kortrijk. Hij woont in Bellegem. Hij studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven en promoveerde tot speciaal doctor (1989) in dit domein. Professor Depaepe is sinds 1993 hoogleraar aan de faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven en sedert 2004 ook aan Kulak.

De professor is promotor en copromotor van verschillende onderzoeksprojecten. Hij zetelt in universitaire commissies, adviesraden en jury’s en is lid van wetenschappelijke redacties en leescomités. Hij is ook buiten de universiteit actief, in culturele, historische en pedagogische verenigingen en raden. Zo was hij onder meer eerste voorzitter van de Raad van Bestuur van de Leielandsscholen (2000-2005) en voorzitter van de overkoepelende scholengemeenschap O.L.V. Groeninge (2005-2011) die alle secundaire scholen van het vrij katholiek onderwijs in Kortrijk groepeert.

De vorige campusrector Jan Beirlant werd tot rectoraal adviseur voor de verdere ontwikkeling van het internationale netwerk van Kulak en de contacten met de naburige regio’s.

(MV)

Marc Depaepe wordt nieuwe campusrector van Kulak in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier