Marc Depaepe start als campusrector op Kulak Kortrijk

© Kulak
Redactie KW

Hoewel Marc Depaepe sinds 2004 al les geeft aan de Kulak, startte hij zijn eerste werkdag met een rondleiding.

Met de rondgang wilde de nieuwe rector meteen te weten komen waar er nog werken nodig zijn en gaf hij meteen een voorbeeld van zijn toekomstig beleid. Want de nieuwe rector wil vooral inzetten op de menselijke relaties met zijn medewerkers, maar ook met studenten.

Rik Torfs

Echt de ambitie om campusrector te worden, had Depaepe niet. Maar de nieuwe Leuvense rector Rik Torfs kon hem overtuigen. De twee hebben dan ook dezelfde visie op de toekomst van de universiteit. Al zal Depaepe geen ja-knikker zijn. Hij wil de belangen van zijn Kulak verdedigen in Leuven.

Marc Depaepe is geboren in 1953 in Kortrijk en woont in Bellegem. Hij is sinds 1993 hoogleraar aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven en sedert 2004 ook aan Kulak. “Marc Depaepe wordt algemeen gerespecteerd, als academicus en als voorzitter en lid van verschillende advies- en beleidsorganen. Hij staat bekend als een sociale en geëngageerde collega”, zegt Lieven Danneels, voorzitter van het Bestuurscomité van Kulak.

(FV/T.N.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV & Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier