Marathon Nacht van West-Vlaanderen totaal vernieuwd

09/05/17 om 19:59 - Bijgewerkt om 20:07

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni heeft de 38ste editie van de vermaarde Torhoutse wandel- en loophappening Nacht van West-Vlaanderen plaats. Aan de formule is er niet gesleuteld, maar aan het parcours van onder andere de marathon des te meer.

Marathon Nacht van West-Vlaanderen totaal vernieuwd

Het bestuur van De Nacht met staande vooraan links voorzitter Dirk Verduyn. © Foto JS

De marathon gaat - na drie edities richting Ruddervoorde - nieuwe wegen op en doet dit keer het dorp Veldegem aan. De reden voor die ommekeer zijn de voorziene wegwerkzaamheden nabij de Kwaplasstraat en de wijk De Goede Herder in Torhout. Daardoor is een traject naar Ruddervoorde heen en terug straks niet haalbaar.

Marathon vijf keer over de Markt

"En dus hebben we zowat al onze loop- en wandelcircuits moeten aanpassen", zegt Dirk Verduyn, die Henri Pollefeyt als voorzitter van vzw De Nacht heeft opgevolgd. "Want als je aan de marathon sleutelt, dan ook aan de halve marathon en uiteindelijk aan elke wandel- en loopafstand."

De halve marathon bestaat uit één grote ronde van logischerwijze 21,1 km: vanuit Torhout naar Veldegem en terug. Een volgens de organisatoren bijzonder mooi parcours. Aansluitend leggen de marathonlopers nog drie lokale Torhoutse lussen van 7,03 km af: telkens vanaf de Markt naar Groenhove en terug. Dat betekent dat ze in totaal liefst vijf keer op de Markt zullen voorbijkomen: kort na de start in de Industrielaan, na de halve marathon en driemaal dankzij de lokale lussen. De toeschouwers in het stadscentrum worden dus verwend.

Diverse wandeltochten van 5 tot 100 km

De Nacht van West-Vlaanderen wordt op vrijdag 16 juni om 19 uur op gang getrokken met de 5 km Start to Run, ook met start in de Industrielaan. Om 20 uur wordt het startschot gegeven voor de halve marathon en de marathon en om 20.15 uur voor de 10 km Run Tom Compernolle. De Markt fungeert traditioneel als aankomstplaats. Er zijn gratis muziekoptredens voorzien met om 19 uur de Retro Fun Coverband, om 21.10 uur Edje Ska & The Pilchards en om 23 uur Amazing Flowers.

De Nacht zou de Nacht niet zijn zonder zijn wandeltochten, eveneens met sterk gewijzigde trajecten: de 100 km, de 42 km, de 21 km en de 10 km of Mininacht. Met start kort na 20 uur. Op zaterdag 17 juni is er dan de 21ste Batjestocht met keuze uit 5, 9, 12, 20 en 25 km. De Nacht en de Batjes vallen dit jaar samen.


Voor alle info: www.nvv.be

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!