Maquette van tribunegebouw Waregemse hippodroom onthuld

Tom Van Houtte

De nieuwe tribune annex polyvalente zaal moet tegen de volgende Waregem Koerse eind augustus zijn afgewerkt en zal die dag plaatsbieden aan 4.000 genodigden. Jeugdhuis Den Uitvlucht, dat in de Holstraat aan de renbaan paalt, moet wijken voor de realisatie van een extra ingang.

De maquette werd dinsdagavond, tijdens een algemene gemeenteraadscommissie, onthuld door Thierry Storme (foto), ondervoorzitter van de Koninklijke Waregemse Koersmaatschappij en burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). We kregen, weliswaar op miniformaat, een imposant gebouw te zien met tientallen balkons aan de voorzijde en veel glas in ramen die allemaal kunnen worden opengeklapt. “De nieuwe tribune moet tijdens Waregem Koerse onze Gaverbeektent van drie verdiepingen vervangen, want ze zal ook drie bouwlagen tellen. We zullen op Grote Dinsdag 4.000 gasten in het gebouw kunnen ontvangen“, aldus een trotste Thierry Storme.

Restaurant op bovenverdieping

Onderaan de tribune, die gebouwd wordt door de bekende paardenliefhebber/aannemer Willy Naessens uit Wortegem-Petegem, zijn staanplaatsen voorzien die het hellend vlak vervangen. Helemaal bovenaan is er plaats voor een restaurant waarvoor een uitbater wordt gezocht. Het project kost 4 miljoen euro waarvan het overgrote deel wordt gefinancierd door de Koninklijke Waregemse Koersmaatschappij. Een deel valt ten laste van Stad Waregem die op een van de verdiepingen een bezoekerscentrum zal inrichten dat de rol van het paard in de Eerste Wereldoorlog uitbeeldt. Die locatie zal toegankelijk zijn via een ingang vanuit de Holstraat, waarvoor het pand van jeugdhuis Den Uitvlucht en een naastgelegen huis moeten wijken. Daar zal de koersmaatschappij, dat de gebouwen opkocht, ook haar secretariaat onderbrengen in een nieuw kantoorgebouw.

Maquette van tribunegebouw Waregemse hippodroom onthuld

Nieuw onderkomen voor jeugdhuis

Samen met het bestuur van Den Uitvlucht is het stadsbestuur nu op zoek naar een nieuw onderkomen voor het jeugdhuis. Daarvoor wordt in eerste instantie aan een leegkomend café binnen de kleine ring gedacht.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 8 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier