Mannen met helmen proberen tevergeefs handtas te stelen in vakantiedomein in Oostende

Redactie KW

In het vakantiecentrum Ravelingen langs de Zeedijk in Oostende probeerden twee mannen met een helm op het hoofd een dame van haar handtas te beroven.

De feiten deden zich gisteravond rond 22 uur voor. Twee mannen stonden in de inkomhal van het hotel in het vakantiecentrum Ravelingen, met een soort bromfietshelm op het hoofd. Twee bejaarde dames wandelden de hal binnen en zagen de mannen met hun helmen. Ze vonden het bizar, maar liepen verder de gang in.

Op een bepaald moment voelde een van de dames dat er aan haar handtas getrokken werd. Ze loste die niet onmiddellijk, maar uiteindelijk kon de dader de handtas toch lostrekken en probeerde hij ermee te vluchten. De twee mannen hadden gewacht om hun slag te slaan tot de vrouw vlak bij een andere in- en uitgang was, zodat ze langs daar zouden kunnen ontkomen.

Andere aanwezigen vloeren verdachte

De vriendin van slachtoffer zag echter de kans om de man die de handtas had gestolen een duw te geven. Hij verloor daardoor even zijn evenwicht en werd in zijn vlucht belemmerd. Ondertussen waren er ook andere mensen komen toesnellen en die konden de man vloeren en hem ter plaatse houden. Zijn handlanger kon wel ontkomen. De man werd gearresteerd en ter beschikking gehouden van het Parket van Brugge. Tijdens zijn verhoor bekende hij de feiten. Het zou gaan om een 28-jarige Oostendenaar die bekendstaat bij het gerecht. De andere dader is nog altijd voortvluchtig.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier