Mannen leren strijken tijdens cursus

Mannen leren strijken tijdens cursus in Oostende.
Redactie KW

In Oostende zullen de komende maanden heel wat mannen leren strijken. Het Sociaal Huis organiseert strijkcursussen voor alle mannen die het huishoudelijke klusje onder de knie willen krijgen. Vanmorgen kwamen de eerste tien cursisten opdagen. Volgens de dienstencentra en de Oostendse buurthuizen waar de strijkcursussen worden georganiseerd, loopt het erg vlot met de inschrijvingen.

De strijklessen vatten aan met een stukje theorie en daarna kunnen de mannen aan de slag. De deelnemers zijn niet echt jonge heren die net van onder de vleugels van de strijkende moeder zijn ontsnapt. De organisatoren van de strijkcursus zeggen dat ze mensen en vooral senioren willen helpen met zelfredzaamheid.

De cursisten zullen zes lessen krijgen en met wat oefening zal het uiteindelijk lukken. De volgende keer moeten ze hun eigen strijkijzer al bijhebben. De strijklessen voor mannen worden deze winter in alle buurten en wijken van Oostende georganiseerd. Er zijn al veel inschrijvingen, maar geen excuus, er is nog plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier