Mannen keuvelen en discussiëren aan de Leugenaarshoek

Vier keer per week komt er een vaste groep senioren samen in Raversijde op de hoek van de Westlaan en de Zeedijk voor hun eigen talkshow.
Redactie KW

Ook Raversijde heeft zijn hangouderen. Vier keer per week komt er een vaste groep senioren samen op de hoek van de Westlaan en de Zeedijk voor hun eigen talkshow. Het praatgroepje laat zich inspireren door het nieuws van de dag en heeft zowat over alles en iedereen een eigen mening. Vroeger had ieder dorp zowat zijn klapbank waarop de keuvelaars kwamen zitten om wat bij te kletsen. Raversijde heeft al jaren zijn praathoekje op de Zeedijk.

Michel Capon, Johan Simoen, Edewijn Pylyser, Rudy Desteur, Leon Cooremans, André Bracke en André Naessens. Het hele jaar door vind je dit stel op de Zeedijk van Raversijde. In de late namiddag zakken ze af met hun vouwstoeltje om een uurtje te debatteren. Alle thema’s komen aan bod, want deze wijzen zijn van alle markten thuis.

Iedereen zijn mening en iedereen zijn waarheid. Hier staat de debatcultuur hoog aangeschreven met levendige discussies. Af en toe gooit er wel eens iemand een steentje in de kikkerpoel, want je mag ook niet te lief zijn voor elkaar. Maar wat politiek betreft laat zich vandaag niemand uit zijn tent lokken.

Zoals in een echte praatbarak valt het gesprek hier nooit stil. En tijdverlies is het nooit, want er zijn altijd van die universele thema’s waar iedere macho graag een boompje over op zet.

Enkel als het pijpenstelen regent, blijft iedereen thuis. Maar zelfs in putje winter zoeken de mannen hun praathoekje op en iedereen is er overigens welkom. Geïnteresseerden kunnen het best vragen naar het Leugenaarshoekje, want die reputatie hebben ze wel in Raversijde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier