Man zwaargewond bij steekpartij bij bushalte in Wevelgem

Redactie KW

(UPDATE) Woensdagavond is een man zwaargewond geraakt bij een steekpartij nabij een bushalte aan het gemeentelijke zwembad van Wevelgem. Slachtoffer en dader waren net voordien afgestapt van de lijnbus Kortrijk-Menen.

Tussen beide mannen was het al op de lijnbus tot een hoogoplopende ruzie gekomen. Zodra ze de bus hadden verlaten, liep de ruzie helemaal uit de hand. Op een gegeven ogenblik trok een van de twee een mes en stak toe in de lies van zijn compagnon. Die zeeg hevig bloedend neer en verloor kort daarna het bewustzijn.

Dader gevat

Toegesnelde voorbijgangers ontfermden zich over het slachtoffer. Intussen werden de hulpdiensten verwittigd. De dader – een 23-jarige man zonder vaste verblijfplaats – zette het op een lopen, maar kon kort daarna worden ingerekend door agenten van de politiezone Grensleie.

De dader is aangehouden. Er wordt hem het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapendracht ten laste gelegd. De man had op de busrit een groot keukenmes bij zich.

Niet levensbedreigend

De toestand van het slachtoffer, een man van 19 uit Moorsele, is niet levensbedreigend. De busreizigers moesten overstappen op een andere lijnbus die hen met enige vertraging naar hun bestemming bracht.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode De Leie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier