Man wint meer dan 900.000 euro met de Lotto

Redactie KW

Een Ieperse man van middelbare leeftijd heeft dankzij de Lottotrekking van zaterdag 16 mei 919.427, 50 euro gewonnen. Hij was de enige speler die de zes juiste cijfers aankruiste. Het winnende formulier werd gevalideerd in krantenwinkel Salembier in de Oude Veurnestraat 5 in Ieper.

„De man is al zes jaar vaste klant bij ons”, zegt uitbaatster Cindy Salembier (31) die niks wil verklappen over de identiteit van de winnaar. „Hij brengt hier elke week z’n Lottoformulier binnen en speelt telkens met dezelfde cijfers. Hij belde me zondag op om te vragen of ik op mijn beurt nog eens de winnende cijfers wou vergelijken met zijn vaste cijfers. Maandag hebben we dan het formulier in de machine gestopt en zagen we inderdaad dat hij als enige meer dan 900.000 euro had gewonnen.”

Cindy baat de krantenwinkel al zes jaar uit. „Het is de eerste keer dat iemand in onze winkel het grote lot wint. Eerlijk? Ik was al een eindje aan het hopen dat iemand hier eens zou winnen. Voor mijn winkel is het een goeie reclame. Misschien denken de mensen nu wel dat mijn winkel dé plek is om met de Lotto te spelen. Wat hij met geld zal doen? Misschien eens op reis gaan met z’n vrouw, wie weet.” De gelukkige winnaar liet wel weten dat hij nog elke week zal blijven meespelen met de Lotto. (RVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 20 mei. En vanavond in het WTV-nieuws.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier