Man veroordeeld voor oplichting van 100.000 euro

Redactie KW

De rechter in Brugge heeft woensdag een 40-jarige man uit Roeselare veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan tien maanden effectief, voor misbruik van vertrouwen. In november 2002 overtuigde de man een 39-jarige vrouw uit Oostkamp om te investeren in een project. Gespreid over enkele jaren maakte de oplichter haar circa 97.000 euro afhandig.

De man maakte haar wijs dat zelfs toenmalig burgemeester van Kortrijk Stefaan De Clerck geld in het project had gestoken. De vrouw ging op het voorstel in en gaf hem 7.500 euro. De oplichter beloofde haar jaarlijks een nettowinst van 8 tot 15 procent.

De man wist de vrouw te charmeren, waardoor ze hem ook persoonlijk nog geld leende. Verspreid over enkele jaren gaf ze hem in totaal ongeveer 97.000 euro. Maar waar dat geld naartoe is gegaan, weet enkel de beklaagde. Van de beloofde terugbetalingen ontving de gedupeerde nog geen cent.

De rechter veroordeelde de man tot dertig maanden cel, waarvan tien maanden effectief. Hij moet verder 1.000 euro boete betalen en is vrouw ruim 100.000 euro verschuldigd. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier