Man van 67 uit Rekkem gaat gewapende overvaller te lijf

Redactie KW

Een gewapende overvaller is zaterdagavond in Rekkem op de vlucht gegaan nadat zijn 67-jarig slachtoffer hem te lijf ging. De man uit Rekkem raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Van de overvaller, die te voet op de vlucht ging, is voorlopig geen spoor.

Zaterdagavond rond 20.30 uur stond een twintiger van vreemde origine aan de voordeur van de 67-jarige man in de Moeskroenstraat in Rekkem. Hij belde aan en vroeg naar de Populierenstraat, een straat die niet bestaat in Rekkem.

Pistool

De man uit Rekkem rook onraad en wou de deur dichtslaan, maar plots haalde de man een pistool tevoorschijn. Het slachtoffer duwde het pistool weg door de man bij de pols vast te nemen. Hij probeerde daarna de deur te sluiten, maar dat lukte hem net niet. De boef glipte binnen en sloeg met de kof van de revolver tegen de borst van de Rekkemnaar die neerzakte, maar zich niet gewonnen gaf. Hij stond weer op en verkocht de inbreker een vuistslag die beantwoord werd met enkele rake slagen op het hoofd. Het bloed gutste uit het hoofd van het slachtoffer dat plots om zijn hond riep.

Gewond

Het is niet duidelijk of de vreemdeling begreep wat de Rekkemnaar zei, maar hij koos in elk geval het hazenpad. Het slachtoffer slaagde er in de politie te bellen en liet ook zijn vrouw , die op stap was met enkele vriendinnen, weten wat er gebeurd was. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Drie hoofdwonden moesten gehecht worden. Van de boef, die te voet de vlucht nam, is er voorlopig geen spoor.

(XC foto ‘s XC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Man van 67 uit Rekkem gaat gewapende overvaller te lijf

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier